Trafik Levhaları ve Anlamları

Dur Levhası TT-2

Dur Levhası TT-2
Trafik Tanzim İşaretleri

Dur Levhası, sürücülerin bir kavşağa girmeden önce durarak kavşaktaki bütün araçlara yol vermeleri gerektiğini belirtir.

Dur Levhası aynı zamanda kontrolsüz bir demiryolu geçidinden geçmeden önce söz konusu olan durma mecburiyetini belirtmek için kullanılabilir.

Dur Levhası Nereye Konulur ?

Dur Levhası normal montaj yeri kavşak girişinde, varsa yaya geçidinden önceki dur çizgisinin bulunduğu yerdir. Dur Levhası, kavşağa 25 metreden daha uzak bir yere konulmaması gerekir.

Dur Levhası Nerede Kullanılır ?

Dur işaret Levhasının Kullanılacağı Durumlar:
Tali bir yol ile ana yolun kesiştiği ve sağdaki araca yol ver genel kuralının uygulanmasının tehlikeli olduğu kavşaklarda,
Boydan boya uzanan bir karayolu ya da caddeye giren bir sokakta,
Yakınındaki diğer kavşaklarda ışıklı işaret cihazı bulunan ışıksız bir kavşakta,
Yüksek hız, kısıtlı görüş ve ciddi kaza kayıtları gibi özelliklerin Dur işaret levhası ile düzenleme yapılmasının gerekli olduğunu düşündüren diğer kavşaklarda. Dur işaret levhalarının rastgele her kavşağa monte edilmemesi gerekir.
Bu türden Dur işaret levhası kullanımı, Dur Levhası gerçekten gerekli ve uygun bir biçimde kullanılmış olduğu yerlerde bu levha ile iletilen emre uygunluğu azaltmaktadır.

Dur Levhası Ön Uyarısı Kaç Metrede Kullanılmalıdır?

Dur işaret Levhasının Ön Uyarılı Olarak Kullanılacağı Durumlar:
80 km / saat ‘in altındaki bir hız sınırında Dur işaret levhasına olan görüş uzaklığı 150 metreden daha az olduğunda,
80 km / saat ‘in üzerindeki bir hız sınırında Dur işaret levhasına olan görüş uzaklığı 200 metreden daha az olduğunda,
Dur işaret levhasının vurgulanması gerektiğine kanaat getirilen diğer durumlarda, TT-1 nolu Yol Ver işaret levhasının altında kullanılan (PL-5) ilave panel levhası ile ön uyarı yapılır.

Dur Levhası Yolun Solunda Nasıl Kullanılır mı?

Dur işaret Levhasının Yolun Solun da Kullanılması Gereken Durumlar:
Kaplama aynı yönde iki ya da daha fazla şeritten oluştuğunda,
Kavşağın tasarımı iki ya da daha fazla sayıda aracın yan yana yaklaşmasına imkan veriyorsa,
Kavşakta kötü görüş koşulları söz konusu ise,
Dur işaretinin vurgulanmasının gerekli olduğu diğer durumlarda.

Dur Levhasının Tasarımı ve Ebatları Nedir?

Tasarım: Dur işaret levhası, sekizgen şekilli olup kırmızı zemin renginde beyaz bir iç bordür ve Dur yazısından ibarettir.
Ebat : İş ve yerleşim merkezlerinde 750 mm, bu merkezler dışındaki yollarda ise 900 mm’dir. Yaklaşım hızının çok düşük olduğu kavşaklarda, küçük boyutlu (600 mm) levhalarda kullanılabilir.

Trafik Sözlük

Trafik kazalarında, trafik cezalarında ve sigorta hukuku alanında haklarınızı öğrenebileceğiniz ücretli hukuki danışmanlık hizmetlerinin yanı sıra sizler için en uygun trafik sigortası ve trafik kaskosu yaptırmanıza yarayacak indirim imkanı sunmaktadır. İster 0532 176 95 85 numaralı iletişim hattımızdan ister destek@trafiksozluk.com mail adresimizden istersenizde 0532 1 SÖZLÜK whatsapp hattımızdan bizlere ulaşıp bilgi alabilirsiniz. Size bir tık kadar yakınız !

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu